Thomas Bingebo på Oceanbryggeriet är en veteran i Öl-Sverige. Casköl i England satte fart på hans ölintresse. Det berättar han i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
Det var i London kring 1985. Real ale, kan ha varit en Youngs. Jag fick smak för cask då.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
Jag är sällan på stranden. Får väl bli en Landsort Lager och en Ocean Västkust.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Svårt att svara på. Det får bli Göteborgsporter på Ocean, Pilgrim på Jämtland och Black Pearl Stout på Dwan. Alla är välbalanserade mellan malt och humle.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Oppigårds. Jag gillade deras Dalalger.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Bryggerier kommer starta upp. En del kommer att försvinna. De största svenska hantverksbryggerierna kommer att bli större.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Elvis. Bara för skojs skull.