Charles Cassino på Monks har varit med länge i ölbranschen. Här kan du läsa hans svar i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
Generellt engelsk öl viket påträffades under första Londonresan på 80-talet. Kanske inte så himlastormande idag men med dåtidens perspektiv så! Jag minns Guinness, drack en halvpint och sköljde ned med en helpint av något annat.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
Kall tysk krispig pilsner funkar i alla lägen.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Skulle nog säga Fegefeuer Kaiser Stout (Imperial rök Stout). 13,8%, förvånansvärt lätt samt med en hyfsad rökighet å ett litet bett av chilli. Serverade den parallellt med vår Mango IPA på ölfestivalen på Adelsö förförra året. Båda gick lika bra i värmen.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Oj svår fråga. Vad är ”bäst”?
Skulle nog i så fall säga Oppigårds. De har expanderat men lyckas behålla sin nisch.
Brekkeriet är också bäst men på ett annat plan. Jättesvårt att jämföra.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
För fem år sedan talades det om att nu borde gränsen vara nådd. Men sedan har det bara ökat. Känns som det kommer att komma fler bryggerier. Men även att det kan komma att bli mera samarbete mellan småbryggerier.
Sedan skulle jag personligen se fler bryggpubar. Lokalare och färskare än så är det ju svårt att dricka ölen.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Det skulle vara intressant att sätta sig ner med några stycken och i så fall motståndarna och förespråkarna för gårdsförsäljning. Detta för att höra i verkliga livet deras olika argument. För och emot.