En kombinerad grill och rök på två ton blir central när Coppersmiths´s öppnar restaurang vid bryggeriet. På fredag är det premiärdags.
Västeråsbryggeriet har tidigare arrangerat ölevents vid bryggeriet och även haft en shop under våren. Men nu tar man steget till att starta restaurang på området.
– Vi börjar med att ta in 50 personer men på sikt kan vi ha 200 personer här, säger Petri Karhukorpi.
Coppersmith´s Beer & BBQ Beer Garden blir namnet och maten kommer till stora delar att lagas på den kombinerade rök och grill som köpts in.
– Den är ganska stor och väger två ton, den ska vi klara oss bra med, säger Karhukorpi.
Efter att ha testat på fredag och kanske ett par gånger till är planen att öppna för fler besökare. Även i coronatider finns så stora utrymmen att man kan ta emot ganska många gäster.
– Vi ska fixa med lite blommor och träd och göra det lite trevligt till premiären. Det blir förstås en hel del av vår egen öl också, säger Karhukorpi.