Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus svarar på våra enkätfrågor. Han ser fram emot att se bryggeriet fortsätta att växa under nästa år.
1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?
– Vi har haft stort fokus under året på vår kvalitetssäkring och har även genomgått IP-certifiering för att fortsätta expandera. Vi har även fått möjlighet att anställa ytterligare personal för att få ner arbetsbelastningen.
2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?
– Vi kommer att investera i ytterligare processutrustning för att förenkla vårt arbete med produktutveckling.
3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?
– 160 000 liter och räknar med en 20-procentig ökning inför 2020
4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?
– Jag hoppas på att frågan med differentierad alkoholskatt tar några pinnhål upp på agendan och passerar frågan om gårdsförsäljning.
5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?
– Nynäshamns Ångbryggeri som ständigt lyckas hålla en jämn och hög produktkvalitet.