Bildspel
I baren finns förstås de egna ölen och det är ett blandat utbud som erbjuds.
De tillhör pionjärerna i Danmark och under hösten ska Nörrebro Bryghus satsa hårt på både Sverige och Danmark. Vi hälsade på i bryggeripuben där allt började.
2003 såg ölscenen helt annorlunda ut jämfört med i dag. Visserligen fanns Apollo Bryghus i centrala Köpenhamn, men annars var det mycket fokus på de stora bryggerierna.
Då bestämde sig Anders Kissmeyer för att brygga öl i ett eget företag efter många år på Carlsberg.
Bryggeriet på Nörrebro kombinerades med matservering och snabbt blev man en aktör att räkna med. Kissmeyer försvann 2010 men under hans tid på bryggeriet fanns också två andra stora profiler med.
Claus Meyer – en av grundarna av Nörrebro Brygghus och i dag erkänd över hela världen. Han startade senare restaurangen Noma som blivit något av ett flaggskepp för nordisk mat.
Shaun Hill – bryggaren som producerade hyllade öl i Danmark innan han flyttade till USA och startade Hill Farmstead. Det rankas i dag som ett av världens bästa bryggerier.
Bland annat var det Shaun Hill som tog fram ölet Little Korkny Ale, som vann sin klass i World Beer Cup 2010.
– Vi är stolta över vår historia, och Little Korkny Ale var ett öl som blev ikoniskt runt om i världen, säger Martin Thomsen på bryggeriet.
Vi möter honom i lokalerna där allting startade för 18 år sedan. Bryggeripuben är ombyggd sedan starten, men fortfarande finns två våningar där det är fokus på öl en trappa ner och mat en trappa upp.
Numera finns också varumärket Braw, där man tar ut svängarna lite mer.
– Braw är vår experimenterande lillasyster. Där gör vi sällan öl som bryggs mer än en gång. Det är bara vår pilsner Stan The Man och en New England-IPA med namnet Friendship Juice som bryggs återkommande.
Det stora produktionsbryggeriet ligger en liten bit utanför Köpenhamn, men även på Nörrebro kan man brygga runt 100 000 liter öl per år. De serveras sedan i restaurangen eller på någon av de 21 kranarna i bardelen.
– Alla de klassiska Nörrebro-ölen bryggs i vårt stora bryggeri, säger Thomsen.
Satsningen på ett större bryggeri var nödvändig och framöver ser det ut att bli fortsatt tillväxt. Man är på väg att få till ett avtal med en nationell butikskedja i Danmark och där lär det gå åt en hel del öl.
Dessutom görs en satsning på Sverige. Där byter man i dagarna importör till Wicked Wine. Redan i dag finns New York Lager, det första ölet som bryggdes 2003, på Systembolaget och planen är att få in öl från både Nörebro Bryghus och Braw på den svenska marknaden.
– Det är helt klart en ambition att komma in mer på den svenska marknaden. Vi vill visa att vi gör fantastisk öl, säger Thomsen.
All öl från Nörrebro Bryghus är ekologisk och har så varit sedan 2009. Man har tidigare jobbat med miljöprojekt som Pisner-ölet och även satsat på närproducerad öl med ett bryggeri inne på Nordens största food court, Reffen.
New York Lager har varit storsäljaren ända sedan starten och Bombay IPA är också populär. Men det produceras en hel del andra öl och i takt med att Sverigelanseringen tar form, kommer det att dyka upp flera öl på den svenska marknaden.