Här är det danska bryggeriet som blir svenskt. Rocket Brewing flyttar nämligen sin verksamhet till Malmö.
Bryggeriet ligger i dag i Haslev fem mil söder om Köpenhamn. Men nu har man långt gångna planer på att flytta till den svenska sidan av sundet.
– Vi har en industrilokal på gång i Emilstorp i Malmö, säger Joel Carlsson.
Egentligen är flytten logisk med tanke på utvecklingen på bryggeriet. Det startades 2014 av tre danskar, varav Kim Agersten fortfarande är kvar i företaget.
Agersten är utbildad kock och har bland annat tidigare jobbat på Noma i Köpenhamn. Nu bor han i Malmö och har sadlat om och blivit huvudbryggare på Rocket Brewing.
Dessutom är Malmöbon Joel Carlsson delägare i bolaget sedan något år tillbaka.
– Allt sådant här tar tid, men vi hoppas på att ha flyttat i slutet av året, säger Carlsson.
Rocket Brewing använder brettanomyces som husjäst vilket ger en speciell profil på deras öl. Den satsningen ska gå vidare även på svensk mark. Tanken är att flytta med bryggverket på 1000 liter och att komplettera med fler tankar.
– Då är också tanken att vi ska lägga öl på ekfat, det har vi inte gjort så mycket så här långt, säger Carlsson.
I fjol producerades cirka 60 000 liter öl och när flytten är avklarad hoppas duon på att kunna brygga mer.
Flytten påverkar egentligen inte bryggeriets strategi speciellt mycket. Rocket Brewing finns redan i det lokala sortimentet på Systembolag i Malmö och den mesta av produktionen går på export.
– Cirka 70 procent har sålts till andra länder. Vi exporterar till England, Skottland, Finland, Frankrike, Kina, Spanien och Italien, berättar Carlsson.
Duon är också goda vänner med den nya ägaren av Beer Ditch i Malmö, och där kommer det att bli en hel del samarbeten.
– Kim är mycket duktig på att para ihop öl och mat. Vi kommer att satsa en hel del på det, säger Carlsson.