rud4
Joakim Tallnäs, Robin Marsch och Tommy Ebbeståhl är trion bakom bryggeriet Rowdy Bunch.
Att låna ett taproom kan vara en riktigt bra idé. Det visade nya bryggeriet Rowdy Bunch Brewery i helgen.
Det är i Knivsta som trion Tommy Ebbeståhl, Robin Marsh och Joakim Tallnäs driver sin verksamhet och de brygger sina öl hos Beer Monkey i samma stad. Det är också det taproomet som man nu lånar på lördagar.
– Vi har bryggt tillsammans i fem-sex år, men nu har vi tagit steget till att skapa ett företag, säger Ebbeståhl.
Upplägget med ölserveringen fungerar som så att Daniel Ceder och hans Beer Monkey har pubkvällar onsdagar och fredagar, och Rowdy Bunch tar sedan över i samma lokaler på lördagar. Öl från båda bryggerierna serveras vid samtliga tillfällen.
– Vi hade premiär 27 juni och nu kör vi varje helg fram till 15 augusti. Vi gör lite annorlunda öl jämfört med Daniel och vi tycker att det här blir en bra kombination, säger Ebbeståhl.
I lördags var det bra drag och mycket att göra de trion när de tog över och serverade öl till intresserade Knivstabor. Ölen som finns framtagna är bland annat en dubbel-IPA med ingefära och en wee heavy. Framöver ska det även bli en american pale ale med fläder.