En helg späckad med information för lambic-älskare. Det blir det när Toer De Geuze blir digital under helgen.
Toer De Geuze är evenemanget som vartannat år tar dig till olika lambicbryggerier i trakterna kring Bryssel. Normalt sett går det bussar mellan de olika bryggerierna och många väljer att cykla mellan de olika platserna för att kunna smaka på favoritölen.
Evenemanget arrangeras av HORAL, som är en förening för de olika lambic-producenterna.
Men i pandemitider kan inte heller Toer De Geuze genomföras som vanligt. I stället blir det två digitala dagar där bryggarna pratar om sina öl och det lär bli stort intresse runt om i världen för de olika föreläsningarna.
Här är hela programmet.
Lördag 1 maj
15:00 – 15:15 Gert Christiaens, president för HORAL hälsar välkommen
15:30 – 16:00 Meet the Brewer – Bruno Reinders (Mort Subite)
16:15 – 16:45 Meet the Brewer – Thomas Vandelanotte (Timmermans)
17:00 – 17:30 Foodpairing session – sommelier Andy de Brouwer från restraurangen Les Eleveurs och VLOEI-BAR.
17:45 – 18:15 Meet the Brewers – Dirk & Geert Lindemans (Lindemans)
18:30 – 19:00 Meet the Brewer – Jo Panneels (Lambiek Fabriek)
19:15 – 19:45 Meet the Blender – Gert Christiaens (Oud Beersel)
Söndag 2 maj
15:00 – 15:15 Gert Christiaens, president of HORAL, hälsar välkommen.
15:30 – 16:00 Meet the Blenders – Sidy Hanssens & John Matthijs (Hanssens Artisanaal)
16:15 – 16:45 Meet the Brewers – Karel & Jos Boon (Boon)
17:00 – 17:30 Foodpairing session – sommelier Yanick Dehandschutter från restaurangen Sir Kwinten.
17:45 – 18:15 Meet the Blender – Pierre Tilquin (Tilquin)
18:30 – 19:00 Meet the Blender – Karel Goddeau (De Oude Cam)
19:15 – 19:45 Meet the Brewer – Pauwel Raes (De Troch)
20:00 – 20:15 Avslutning med Gert Christiaens, president of HORAL.