Bildspel
En hel del olika fat finns redan på plats, men det ska bli betydligt fler under året.
Dugges satsar allt mer på fatlagrade öl. I en ny större lokal vid bryggeriet ska 30-40 fat fyllas med öl varje månad.
Landvetterbryggeriet har fått en hel del beröm för sina fatlagrade öl och satsningen har ölen har sålt bra på marknaden. Nu skruvar man upp satsningen i en ny lokal i anslutning till bryggeriet.
– Det kommer att bli kul öl och vi lär oss mycket av det här projektet, säger Tomas Halberstad.
Mellan 30 och 40 fat ska fyllas med öl varje månad och det innebär runt 6000 liter öl som varje månad läggs på fat. I slutändan kommer lika mycket öl att vara färdig varje månad och då komma ut på marknaden.
– Det kommer att bli en hel del olika öl och samma öl kan läggas på olika fat, säger Halberstad.
De nuvarande faten har flyttats till den nya lokalen, och det finns plats för betydligt fler fat.
– Nästa steg blir att skapa tempererade zoner inne i lokalen. Fatlagringsprojektet har blivit lite försenat eftersom vi hade vår stora ombyggnad av brygghuset. Men nu är vi back on track.
De större ytorna och flytten av faten innebär också att det skapas mer utrymme i de tidigare fatlokalerna. Det ger större utrymme för det egna lagret och det behövs när Dugges under 2020 har ett större fokus på Systembolaget.