Hej, hallå Loa Ahlqvist och Glenn Pålsson på Perfectly Squared, som nu är igång i nya lokalen, med nya bryggeriet och som idag fredag öppnar dörrarna till sitt taproom för första gången.
Vad är er förhoppning inför framtiden?
– Vi hoppas att bryggpuben ska kunna bli en mötesplats i kommunen dit man kan komma för en AW och ha en trevlig kväll innan man går vidare till sin middagsbokning. Fördelen med vår placering är att vårt industriområde ligger i direkt anslutning till den yttre stadskärnan i Vellinge, så avståndet till vår publik är på gångavstånd, och även tre hållplatser för regionbussar i närheten för de som kommer längre ifrån. Intresset och efterfrågan känns väldigt stort, så inledningsvis kommer vi att ha öppet varje fredag mellan klockan 17-22.
Vad kommer ni att servera?
– Det blir sex till tio öl på tapp och förstås en del på burk. I matväg har vi inget fast kök, eftersom vårt tillstånd inte kräver det, men vi kommer naturligtvis erbjuda snacks och lättare mat från vårt lilla pentry, bland annat ost och charkuterier från den lokala bonden. Vid vissa speciella tillfällen kommer vi ta hit food trucks. Men sedan är vi också granne med Spoonery och det faktum att vi inte har ett eget kök gör att vi kan erbjuda att man tar med sig mat från gästande mataktörer. På lördagar kommer vi testa att ha lastgårdsförsäljning av folköl och julmust, längre fram även olika sodor.
Hur har det gått med bygget av bryggeriet?
– Eftersom vi hyr en del i gammal klassisk industrifastighet i kommunen har vi valt att inte riva några väggar, därför har vi fått anpassa oss efter den befintliga utformningen, nu tycker vi att vi hitta den perfekta lösningen och flödet för vårt bryggeri. Den största utmaningen har helt klart varit att få till alla nödutgångar och utrymningslarm. Vi har bland annat fått flytta en del och minskat den tilltänkta serveringsytan. Men på det stora hela är vi nöjda. Dock har det tagit längre tid än beräknat vilket i sig är frustrerande när man bara vill komma igång.
Slutligen, berätta om era första nya öl?
– Det blir fem nya öl bryggda på plats i Vellinge. Vår nya West Coast IPA ”Yes, You can pet that dawg!” och ”Oopsie Dhazy; Enigma & Eldorado, Hazy IPA”. Sedan har vi två nya öl från vårt nya varumärke Vellinge Bryggeri, ”Söderslätts Lager” och ”Öresunds IPA. Från Vellinge Bryggeri kommer också vårt ”Bordsöl”, en mellanmörk lager på 3,5% samt vår egna julmust. Dessutom blir det en bonus-IPA ”Drive me Hazy”, en one-off enbart på keg.
Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.