Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Christoffer Mathiasson på Örebro Brygghus.
1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?
Svar: Att vi startade vårt bryggeri och fick chansen att vara med på två fantastiska festivaler; Brewskival och All in Beer-fest. Ett gäng tap-take over både inrikes och utrikes har också förgyllt vår tillvaro.
2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?
Svar: Göra nya goa öl. Sälja i hela Örebro och ute i Europa.
3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?
Svar: Cirka 60 000 liter i år, minst 100 000 liter under 2017.
4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?
Svar: Kvalitet, att säkra att produkter som bryggerier släpper ifrån sig håller och smakar bra.
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?
Svar: Svår fråga, kan nog inte välja mellan de två bästa så de får dela på förstaplatsen! Brewski och Brekeriet.
6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?
Svar: Ofiltrerad Pickla Pils från Nynäshamn.