Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Norrköpings Bryggeri.
1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?
Att vi tog in vår polare och prisbelönta hembryggare Ricky som delägare.
2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?
Att vi fortsätter med regelbundna bryggningar i Eskilstuna eller hos någon av de andra bryggerier som vi fått erbjudande att brygga hos. Att nå ut till fler och få in mer pengar utan att behöva ta några risker med att investera ”stort” och byta lokal redan nu.
3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?
2016 har vi bryggt cirka 7000 liter, 2017 blir det cirka 18000 liter .
4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?
Att det förs en konstruktiv utveckling av lagstiftningen som berör branschen, till exempel serveringstillstånd, gårdsförsäljning skattetrappa kopplat till producerad volym. Aint gonna happen 2017 men kanske 2025?
5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?
Egentligen omöjligt att svara på, men Brewski har verkligen lyckats! Cred till Stockholm Brewing för deras arbete med att orka överklaga och få rätt till försäljning av smakprov, eller skedde det redan 2015?
6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?
Brewskis Mango DIPA kanske, eller Omnipollo Noa Pecan Mud eller Milk Stout från – trumvirvel – Norrköpings Bryggeri!!