Han har bara gått en dryg tredjedel av bryggarutbildningen. Men nu får Erik Brimstedt fast jobb på Poppels.
– Det är jättekul, jag var inte alls beredd på det, säger han.
Ni som hänger med på Beernews vet att vi följt Erik under hans utbildning till bryggare på Bryggeritekniska Yrkeshögskolan i Ludvika. Men redan efter en dryg termin har han fått fast jobb.
Han praktiserade på Poppels i Jonsered utanför Göteborg i höstas, och nu har han fått fast jobb där.
– Jag hade inte alls det i tankarna när jag var där. Men det är förstås jätteroligt, säger han.
Under de fyra veckorna på praktiken fick Brimstedt vara med om de flesta delarna av processen, och han gjorde ett mycket gott intryck.
– Han tar för sig på ett mycket positivt sätt. Han är orädd och samtidigt nyfiken, säger vd Mats Wahlström.
Anställningen börjar direkt, men Brimstedt ska samtidigt gå klart utbildningen som avslutas till jul.
– Både dom och jag vill ha det så, det känns viktigt för mig att gå en färdig utbildning.
Han utgår från att det kommer att bli betydligt mindre hembryggning framöver, med både heltidsjobb och utbildning. Men det är det nog värt misstänker vi.