Det händer saker på Nora Brygghus. Med nytt mäskkärl och bättre tappningsutrustning ska produktionen öka. Samtidigt har antalet ägare nästan halverats.
Nora Brygghus har funnits i fyra år nu. Från början var det 13 ägare med i företaget, men nu har det bantats till sju.
– Det blev mer jobb än vad kanske en del trodde. Det var svårt att få tiden att räcka till, säger bryggmästaren Arne Holm, som är en av de sju kvarvarande ägarna.
Bryggeriet har så här långt hållit en ganska låg profil och ligger på en årsproduktion på cirka 12 000 liter öl. Tanken är att det ska öka med en satsning på ett 900-liters mäskkärl och förbättringar på en inköpt tappningsutrustning.
– Tidigare har vi gjort flaskning och etikettering helt för hand. Får vi ordning på vår tappning ska vi kunna brygga uppemot 30 000 liter, säger Holm.
Målet är inte att bli ett riktigt stort bryggeri, men som för många andra är det expansion som ligger i pipeline. Med större lagringsutrymme, som också planeras, ska alla pusselbitar finnas för en större produktion.