En mustig och lite sötare stout lagrad på ginfat med apelsinskal, kanel och kardemumma. En öl som kan bli verklighet hos Innis & Gunn. Men vilket recept det blir är upp till öldrickarna som röstar.
Tävlingen kallas Imagine & Gunn och nu har sju finalister utsetts bland de 150 bidrag som skickats in.
– Vi är överväldigade av den passion och kreativitet som visats upp i årets Imagine & Gunn. Sverige visar sig vara en nation full av bryggmästare. Om det hade varit möjligt hade jag gärna tillverkat flera av bidragen. Nu är det upp till alla i Sverige att rösta på sin favorit och bestämma vilken öl vi ska brygga, säger Dougal Sharp, Grundare och Bryggmästare på Innis & Gunn i en pressrelease.
Här är alla finalisterna:
Andreas öl: Ekfatslagrad, humlig IPA med smak av enbär och granskott, Andreas Sellstedt, Umeå.
Eva Charlottas öl: Mustig och lite sötare stout lagrad på ginfat med apelsinskal, kanel och kardemumma, Eva Charlotta Yngström Dunell, Stockholm.
Freds öl: Medelmörk öl med smak av rökig whisky och soltorkad chili, Fred Nordelöf, Västerås.
Mikas öl: Imperial stout lagrad på bourbonfat med choklad, vanilj och jalapeño, Mika Jeppsson, Sölvesborg.
Olles öl: Ekfatslagrad red ale med massor av körsbär, Olle Rhodin, Lidköping.
Pontus öl: Wee Heavy lagrad på brandyfat, Pontus Lindmark, Lund.
Tinas öl: Pale Ale lagrad på sherryfat med äpplen och en touch av kanel, Tina Danielsson, Ljungby.
Vill du rösta kan du göra det här.