Bryggeripub, ny utrustning i bryggeriet och produktion av en miljon liter per år. Nu hoppas Brygghuset Finn hitta nya delägare som ska bidra till de ambitiösa målen.
Brygghuset Finn började att producera öl under 2014. Trion Joacim Larsen, Petter Lindholm och Simon Frennberg startade hela projektet under studietiden i Lund, och har sedan dess haft en positiv utveckling varje år.
Redan i dag har man 320 engagerade aktieägare och nu är målet att bli betydligt fler.
– Vi hoppas på att bli ett riktigt stort gäng, målet är 500 nya aktieägare. Fulltecknat skulle det innebära 15 miljoner kronor, säger företagets vd Joacim Larsen.
För nuvarande aktieägare anordnas olika evenemang under året, och så ska det fortsätta även när antalet aktieägare nu förhoppningsvis växer rejält.
Med så många delägare går man från att vara ett aktiebolag till att vara ett publikt bolag. Om den här spridningsemission blir lyckad ska pengarna gå till flera stora projekt.
– Vi har gjort en fyraårsplan fram till 2021 och tittat på hur vi vill satsa för att nå dit. Vi växer hela tiden och vill fortsätta med det, säger Larsen.
Årets mål är att brygga cirka 250 000 liter på bryggeriet i Landskrona. Målet om fyra år är att ha nått en miljon liter per år. I fyraårsplanen finns det även utrymme för ny buteljering, eller allra helst en kombination av burkar och flaskor. Dessutom finns planer på en bryggeripub i anslutning till nuvarande lokaler och det ska också satsas mer både på sälj- och marknadsbitar.
– Jag håller ju tummarna för gårdsförsäljning och vi vill gärna ha en bryggeripub. Vi tittar också på att bygga ett eget laboratorium för bryggeriet, säger Larsen.
I dag finns en tom grannbyggnad och den är tänkt att användas för expansionen. Det blir alltså inte någon flytt av bryggeriet. Nu återstår att se hur stort intresset är, men tidigare har det inte varit något problem.
– Vi säljer aktieposter i små andelar så att många kan vara med. Det finns så mycket passion i den här branschen och den som satsar pengar hos oss ska tjäna pengar, men också ha roligt längs vägen, säger Larsen.
Här kan du läsa mer om projektet.