Det började med försäljning av ölen på bryggeriet. Men nu sprider sig Fireside Inns öl över Öland.
– Vi kommer säkert göra mer öl nästa år, men vi vill fortsätta att vara ett litet bryggeri, säger Joel Heinecke.
Det är i Rälla på Öland, några mil norr om brofästet, som Joel och Johanna Heinecke har sitt bryggeri Fireside Inn.
På gården finns såväl bryggeriet som en USA-inspirerad pub där det också serveras mat. Sommaren är förstås den bästa årstiden för ett bryggeri på Öland.
– Det gick jättebra i somras, vi hade jättemycket folk hela tiden, säger Joel Heinecke.
Fem dagar i veckan var det öppet och stundtals var det svårt att få ölen att räcka till. Även under hösten har det varit öppet med jämna mellanrum, men samtidigt som verksamheten rullat på, planeras det också för framtiden.
Numera buteljeras det även öl på Fireside Inn och det har gjort att ölen spritt sig över Öland.
– Det har varit lättare att sälja än jag trodde. Det verkar som att många vill ha min öl, säger Joel Heinecke.
Populariteten gör att det kommer att beställas större jästankar. Men nuvarande bryggverk på 160 liter kan också ha gjort sitt framöver.
– Det kommer att bli ett större bryggeri, men jag vet inte när. Jag siktar på ett bryggverk på 500 liter.
Det har blivit en hel del olika öl som sålts i puben sedan starten. Men ett öl, Burning Ember, har funnits med på hela resan.
– Den har blivit vårt flaggskepp, och jag tycker att ölen har fått bättre kvalitet under året.
Under december och januari kommer puben att hållas stängd. Sedan är det dags att ge sig på 2017. Ett år där de 10 000 liter som bryggs i år säkerligen kommer att dubbleras.
– Men vi vill inte växa för fort, säger Joel Heinecke.