Har du fläderblommor som du kan vara utan? Då tar Stockholm Brewing gärna emot blommorna som ska användas i ett spontanjäst öl.
Målet är att få in fler blommor än tidigare år och sedan ska de användas i ett öl.
– Vi har gjort det här tidigare och har personer som kommer varje år. Men vi tar gärna allt vi kan få in, säger Olly Bartlett på Stockholm Brewing.
Blommorna vakuumförpackas när de kommer in och sedan ska de användas i ett spontanjäst öl som tagit fram bland annat via bryggeriets koelschip.
– Fläderblommorna används på samma sätt som när vi torrhumlar. När ölet lagrats färdigt på faten tillsätts blommorna i cirka tio dagar, säger Bartlett.
Man har sneglat lite på Cantillons berömda fläderöl Mamouche och hoppas förstås på att göra ett öl som ska bli uppskattat.
2019 bryggdes ett samarbete med Funk Factory från USA, och det ölet ska snart smaksättas med humle och fläderblommor. Det nya ölet ska förmodligen bara smaksättas med fläderblommorna.
Bryggeriet kan ta emot blommor under dagtid vid bryggeriet vid Frihamnen i Stockholm.