Bildspel
Chad Paton häller upp en av Elmelevens syrliga öl för att kolla kvaliteten.
Beernews har tidigare skrivit om flytten och nu är de på plats. Hannes Gruber med Nerdbrewing, Anders Kvist med Elmeleven och Chad Paton med Chad Beer samarbetar numera i ett och samma företag med namnet Molecule.
– Det är så mycket mer lättarbetat nu, den förra lokalen var inte lämpad för bryggning, säger Kvist.
– Framför allt är det stor skillnad när vi. nu är i markplan, säger Paton.
Tidigare höll man till mer centralt i Malmö, men lokalerna var klart annorlunda mot vad man har nu. Det handlar då framför allt om takhöjd, samt om att det är mindre små skrymslen och mer en sammanhängande yta som man nu jobbar på.
Anders Kvist och Chad Paton jobbar heltid med bryggerier och Hannes Gruber är på plats en dag i veckan.
– Det här känns helt rätt. Bland annat satsade vi på att få ett riktigt bra golv och det har blivit bra, säger Gruber.
De brygger runt 1000 liter per batch och tankkapaciteten ligger på 9500 liter. Sedan uppstarten i april har samtliga tankar tömts två gånger och man närmar sig 20 000 producerade liter öl i Arlöv.
Nyligen installerades en ny flaskningsmaskin och inom kort kommer även en burkmodul till den maskinen.
– Det gör oss mer flexibla och vi kan burka den dagen som vi känner att ölet är färdigt, säger Kvist.
De tre varumärkena komplettar varandra bra. Elmeleven har stort fokus på syrliga öl och Nerdbrewing har så här långt mest blivit kända för sina imperial stouts. Chad Beer jobbar en hel del med lager och humliga öl, så tillsammans får man ett brett spektra av produkter.
– Vi tänker inte så mycket på att vi är olika varumärken och ser oss mer som ett och samma företag. Det är jättebra att vi kan ge varandra feedback och tankar, säger Paton.
– Långt från alla vet att vi är samma företag, då är det bra med varumärken som har olika inriktning, säger Gruber.
Såväl flytten som samarbetet har varit en framgång.
– Det är en styrka att jobba så här, och jag känner mig delaktig även i Chad Beer och Nerdbrewing. Jag känner också att surölen utvecklats snabbare när jag haft kollegor som kunnat komma med tips och råd, säger Kvist.
Med utrustningen på plats har trion också börjat så smått att titta på en servering vid bryggeriet. Där finns plats på båda sidor av lokalen, men det aktiva arbetet med de bitarna har inte kommit i gång.
– Vi plockar fortfarande upp en del lådor från flytten och vi har prioritet på att brygga så vi kommer i kapp och kan erbjuda öl till våra kunder. Alla vill ha en servering här, men har har inte högsta prioritet just nu, säger Paton.
Med bara cirka tio minuter med tåg från Malmö Centralstation till Arlöv är läget bra. Men just nu är produktionen viktigast och på sikt ska även tankkapaciteten utökas.
– Om vi köper nya tankar och byter ut några så ska vi kunna få in tolv stycken 2000-literstankar här. Då har vi möjlighet att brygga en hel del öl, säger Paton.