Fotbollslaget Degerfors IF har fått en anmärkning från kommunen. De prioriterade kall bärs och lät maten stå framme.
Det var när Degerfors IF tog emot AIK på Stora Valla i slutet av juni som de råkade ut för en oanmält besök av en miljöinspektör.
Inspektören upptäckte flera brister, både vad gäller hygien och hantering av mat och dryck.
– Vi har ingen cateringfirma likt många andra klubbar. Istället är det spelare från våra ungdomslag tillsammans med föräldrar och ledare som står där, säger klubbchefen Lars Weman till Nerikes Allehanda.
Vad inspektören bland annat upptäckte var att potatissallad och kylkonserver med korv stod framme, medan kylen var fylld med öl i stället.
Dessutom ska personalen fått instruktioner om att konserver inte fick ta förvaras i kylen, eftersom den skulle bara vara för dryck.
– Vi brukar ha ytterligare ett kylskåp i kiosken men på grund av ett annat evenemang hade det flyttats. När det hämtades stod potatissalladen framme i ungefär 40 sekunder, och det var då inspektören kom, förklarar Weman.
– Det blev ett missförstånd kring vad som skulle förvaras i kylarna.
Nu måste Degerfors IF åtgärda bristerna.
– Jag får ta på mig detta och se till att informationen kommer ut bättre nästa gång. Vi har inte brustit på denna punkt tidigare.