Fredrik Fölster väljer belgiskt när han ska kombinera mat och öl. Det och mer får du veta i vår sommarserie.
Fölster jobbar på Brewski och här kan du läsa alla hans svar.
1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.
– Carlsson & Rai Bryggeriet. Dom har med sin kryddade Irish Red helt förändrat synen på vad öl kan vara.
2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
– Förutsatt att det inte dyker upp massa osköna mutationer tror jag det kommer bli som vanligt igen och tror inte det är så fasligt långt bort heller. Men det är hundra procent magkänsla.
3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?
– Vi fick en bebis i maj så det sätter såklart tonen för sommaren i stort. Utöver det ser jag fram emot att fiska en hel del brax med min vän Jonathan nån gång på sensommaren.
4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
– Jag är en enkel man och utgår från sånt jag brukar kunna köpa på Systembolaget. Det finns såklart häftigare ölupplevelser, men ska jag hinka dom resten av livet på vår fiktiva ö behöver det vara enkelt och snyggt! 3 Fonteinen Oude Geuze, Ballast Point Sculpin och Birrificio Italiano Tipopils
5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
– Till frukost: Croque monsieur och Westmalle Tripel. Till aftonbönen: Vesterhavsost och Struise Pannepot