Ni är många som ätit dom till frukost genom åren. Men nu ska Kelloggs Corn Flakes också bli till öl.
Det är bryggeriet Seven Bro7hers (ja, de stavar faktiskt så) som inlett ett samarbete med Kelloggs i Manchester. Bryggeriet har sitt namn för att det drivs av sju manliga släktingar och man har som plan att brygga tre olika öl med corn flakes som ingrediens. Det första ölet blir en india pale ale, där frukostflingorna ska ersätta delar av vetemalten.
– Kelloggs känner att dom har en viktig roll när det gäller att reducera matspillet, och en del är att hitta användningsområden för de corn flakes som inte hamnar i våra förpackningar. De är helt okej att äta, men kan ha blivit för stora, för små eller ha gått sönder, säger Alison Watson på bryggeriet till sajten Morning Advertiser.
Cirka 60 kilo corn flakes användes det i det humliga öl som ska komma ut först. Watson hoppas på fler samarbeten där överblivna corn flakes kan bli öl i stället för att längas.
– Vi är jätteglada att de ställde upp och ville göra det här, säger han.