Girardin är det godaste han någonsin serverat. Men ölintresset började mycket tidigare än så för Stene Isacsson. Läs hans svar i vår serie Sommar 2017.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
Kavaljer lättöl i början på 70-talet. Om man snäll kunde man kanske få en deciliter av morsan. Vet inte varför jag fastnade så hårt för öl redan då men det var någon magisk känsla över det.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
En god ljus lageröl.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Den godaste jag sålt är nog 4-årig oblandad Giradin som jag fick köpa av Armand Debelder på 3 Fonteinen. Dock var det inte många som förstod storheten i sådan öl på den tiden så jag fick dricka det mesta själv.Den godaste jag varit med och producerat måste vare Goldackerl Gueuze som jag och Jean Van Roy på Cantillon gjorde. Vi blandade 2-årig lambic med fantastiska botrytis-druvor från Willi Opitz i Österike.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Nynäshamns Ångbryggeri levererar alltid kvalitet. På Akkurat sålde vi rätt så stora volymer av deras öl och har i princip noll reklamationer.
Det är stort!
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Tyvärr tror jag att det kommer fortsätta att urvattnas av icke-seriösa aktörer som vill tjäna snabba stålar.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Just i dessa dagar skulle jag gärna ta en bärs med Sam Calagione. Förutom att han är sjukt sympatisk och duktig så har också kurage nog att stå upp för vad han tror på.
Något som tyvärr är ganska sällsynt i branschen nuförtiden.