Bildspel
Menno Oliver på De Molen passade på att brygga öl med Beerbliotek under sitt besök i Göteborg. Givetvis blev det en imperial stout.
Menno Oliver brygger till 80 procent ljusa öl men det är ändå så att han ofta förknippas med sina tunga och goda imperial stouts. Så när det blev bryggning hos Beerbliotek var det förstås ett mörkt öl som skapades.
– Jag är helt autodidakt och har lärt mig av mina misstag. Jag älskar starka och smakrika öl och tycker även om att brygga dom, säger Oliver.
Ölet som bryggdes i fredags blir en imperial stout som ska fatlagras och sedan tappas på burk. Gänget på Beerbliotek fick förstås en insyn i hur en av världens mest uppskattade bryggare av imperial stouts tänker, men även för Menno Oliver är samarbeten en viktig del i hans jobb.
– Det är ett sätt att marknadsföra sig och att lära sig hur andra tänker. Och kanske framför allt ett väldigt bra sätt att skaffa sig nya vänner.
Genom åren har han förfinat sina recept och sina processer för att göra ölen så bra som möjligt. Det finns inga genvägar till att göra riktigt god imperial stout.
Ölet som bryggdes kommer ut på den svenska marknaden någon gång under nästa år. Då hoppas Menno Oliver att ölet ska smaka gott och att det ska kännas att det finns en stor passion i ölet. För allt handlar om passion, säger han.