Ölprofilen Glenn Pålsson lämnar jobbet på Remmarlöv. I stället ska han driva eget företag i ölbranschen.
Glenn Pålsson är mest känd för sitt arbete för Malmö Öl & Whiskyfestival och Great Swedish Beer Festival, det sistnämnda har han grundat tillsammans med Erik Frithiof.
Samtidigt som han jobbat med GSBF har han varit anställd på Remmarlöv. Men nu är det slut med det, på onsdag gör han sin sista arbetsdag på bryggeriet.
Det företag han ska driva i stället håller sig kvar på marknadssidan och under namnet Dryckeshantverket, men i stället för att arbeta med bara ett bryggeri ska han försöka hitta fler som behöver hans tjänster.
– Sen jag anslöt till branschen 2014 har jag skaffat fina relationer till restauranger, grossister och bryggerier, utöver dem hoppas jag att mitt namn och festivalerfarenheten ska ge tyngd i arbetet mot andra branscher. Allt är inte givet, men jag har en grundtanke.
– En väg kan vara att först hitta affären och sedan koppla på ett lämpligt bryggeri, knyta ihop två kontakter eller vara med i det fortsatta arbete finns som alternativ. Att haka på restauranger som dryckesansvarig vid catering eller bistå som provningsledare vid ölprovningar. När restriktionerna nu äntligen släpper ser jag en enorm potential.
Efter ett besök i Berlin tillsammans med ett gäng svenska bryggerier i helgen poängterar han också hur bra svensk hantverksöl står sig utanför Sveriges gränser.
– Det gav mig nya spår att arbeta med, export. Även GSBF ska väl ut på fler äventyr i Europa tänker jag men först finns där en enormt stor marknad på hemmaplan att ta itu med.
Därutöver tänker han sig även att jobba i större utsträckning mot privatpersoner och andra företag.
– Det kan vara en ölprovning eller hemma hos-gig där man tar med sig en kock och ett lokalt utbud av hantverksöl. Hos företag kan man koppla det till en invigning eller en dag för personalvård. Här gjorde jag nyligen mitt första egna gigg när 150 personer från GetAccept hade sommarfest, det var skitkul!
– Jag ser fram emot det väldigt mycket. Sen kan jag tillägga att jag är en fena på ett annat hantverk också, snickeri. Så jag kommer att jobba parallellt som snickare, medan jag bygger upp min portfölj. Det är inte ovanligt att ha två branscher att jobba emot tills det ena står sig starkt nog.