Greger Thörn på Härjebrygg längtar efter att få ta en öl igen med sina bröder. Det berättar han i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
Svar: Minns inte specifikt ölmärke eller sort, men jag har alltid gillat öl framför andra alkoholhaltiga drycker.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
Svar: Ljus lager, iskall i grön flaska är aldrig fel! (Gärna vår egen Fjellager H ;)).
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
Svar: Svårt att välja ut någon specifik, men vår Härje Pale Ale 5,6% lyfter jag gärna upp. Den är välbalanserad och har fina humletoner.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Svar: En spännande och bra fråga. Svårt för mig att svara på. Vi har tyvärr haft allt för lite tid för omvärldsanalys. Vårt fokus har varit (och är) att fortsatt möte den stora efterfrågan vi har. Vi brygger för allt vi har och arbetar parallellt med ytterligare expansion av det nya bryggeri vi invigde den 4 april i år…!
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Svar: Bryggeripubar blir vanligare, där en betydande del av bryggeriets produktion kan säljas och på det viset skapa ytterligare förutsättningar och bättre lönsamhet. Jag tror också att syftet med bryggeriet och dess verksamhet kommer att behöva förtydligas. Att dess högre syfte (förutom att tillverka och sälja öl) behöver kommuniceras till marknaden. Hållbart företagande kommer även att nå bryggarsverige på bred front nu. Kunderna ställer högre krav och efterfrågar hållbart företagande.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Svar: Jag skulle gärna ta en kall öl med mina två bröder på vårt familjeställe på Västkusten. Det var ett tag sedan vi sågs alla tre och en kall i solen på klipporna hade gjort min sommar!