Bröd som blir till öl som blir till bröd igen. Hållbarhet är i fokus när Spendrups och Fotografiska samarbetar.
Det är Spendrups bryggmästare Rickard Bengtsson och Fotografiskas matkreatör Paul Svensson som jobbat tillsammans, och båda två brinner för hållbarhet.
Det är överblivet smakrikt mörkt bröd som blivit över som används till öl i stället för att kastas. Bengtsson har skapat ett öl som fått namnet Melleruds cirkulära Brown Ale, bland annat med hjälp av det överblivna brödet.
Ölet har sedan i sin tur blivit smakbärare för ett nytt bröd, som Paul Svensson använder till ett smörrebröd.
Såväl bröd som öl går att smaka på Fotografiska och Melleruds Höstmarknad 21-22 oktober. Ölet har bryggts i liten skala, 240 liter, och beskrivs som en brown ale med jordiga toner, gjord på ekologisk malt och humle, med en alkoholstyrka på sex procent.
Höstmarknaden genomförs på Fotografiskas torg och eventlokal i Stockholm och har fokus på just hållbar mat och dryck. Lokalen kommer att förvandlas till en saluhall med en hel del spännande att prova när det gäller råvaror och produkter inom mat- och dryckesområdet.