Hampus Olofsson på Remmarlövs Gårdsbryggeri svarar på frågorna i vår sommarserie. Här kan du se alla svaren.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?
– Samuel Smith Nut Brown Ale, serverades på en pub i Malmö och smakade förträffligt! Inte som något annat jag smakat förr. Tanken ”undrar om man kan göra nåt sånt här?” var vid tillfället inte långt borta.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
– Saison Dupont, Lagunitas 12th of Never eller Chimay Dorée Goud.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– Väldigt svårt. Samtidigt som man aldrig är nöjd så älskar man dem som sina barn… Men jag tycker att vår Sweet Hoof blev väldigt nära min målbild.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
– Också väldigt svår fråga, många har ju fortsatt att ta kliv framåt och bilda det öl-Sverige vi ser nu. Brewski, Brekeriet och Malmö Brewing Co ligger lika högt på min lista men nu gällde frågan ju bara ett bryggeri så Brewski.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Hantverksbryggerier kommer fortsätta mata på, vissa kommer att bli stora, andra kommer tyvärr försvinna tror jag. Prisbilden (på hantverksöl) kommer att förändras och vara lägre än idag. Folk i allmänhet kommer att fortsätta uppskatta hantverksöl och begreppet ”mainstreamöl” kommer att vara vidare och större.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– Precis som alltid: Peps Persson. En idol helt enkelt 🙂