Hampus Olofsson är bryggare på Remmarlöv Gårdsbryggeri. Här svarar han på våra sommarfrågor.
1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?
– Vi har klarat oss hittills vilket jag är mycket tacksam över och lider med de som har det tufft. Men är det nåt vi småbryggerier är bra på så är det att kämpa på! Vi sålt en del fat till pub och restaurang för självkostnadspris i hopp om att det kan hjälpa dem lite. För egen del har vi startat webshop och på andra sätt jobbat kreativt.
2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Att få umgås med min son Nils under hans första sommar.
3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?
– Slice and Dice av Brekeriet. Ett utomordentligt bra öl i fräsch harmoni. De lyckas alltid plocka fram en massa intressanta smaker och sy ihop helheten på ett föredömligt sätt.
4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Nope.
5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
5. Det blir Peps Persson, Mia Skäringer och Stefan Sundström.