Hantverksöl i fokus på Smakfesten

Återigen öppnas Näsviken i Karlshamn upp för en fyra dagar lång smakfest. På plats är allt från hantverksproducenter av öl till lokala vinaktörer och kockprofiler, och som tidigare år är det Lisa Lemke som sköter det digra scenprogrammet. 

Redan idag, på Ölets dag, drar smakfestligheterna igång i Karlshamn. Först ut är festivalen “Friends & Flavors Beer & Wine Festival”, en mindre festival som gästas av Brygghus 19, Hyllie Bryggeri, Prophecy Brewing och Öbrygd – men det blir också vin från de lokala aktörerna DuoVin och Terroir Vin. Till den lilla och intima festivalen krävs inträdesbiljett, för allmänheten öppnar festivalen på riktigt först på torsdag-

– Då kommer det att  finnas öl från Brygghus 19 och Öbrygd på fat samt andra spännande produkter på burk och flaska. Vi fokuserar helt och håller på svensk oberoende hantverksöl och har inte avtal med någon leverantör, säger Robert Andersson, arrangör av Friends & Flavors.

Utanför öltältet står femton foodtrucks redo att servera allt från pulled pork och högrevsburgare till asiatisk och indisk mat. Inne i tältet leder Lisa Lemke ett scenprogram som sträcker sig över tre dagar. Programmet inkluderar bland annat:

• Torsdag: Brygghus 19 håller ett ölscenframträdande.
• Fredag: Robert Andersson och Johan Petersson presenterar ”Här är min ölkyl”.
• Lördag: Livepodd med Ölvärlden Podcast.

Smakfesten gästas också av TV-kocken Josefin Freij, odlaren Farbror Grön och Farah Abadi från ”Här är mitt kylskåp”. Under dagarna kommer man också att kora Blekinges unga mästerkock i en tävling bland lovande gymnasieelever från restaurangutbildningarna i trakten.

Besökarna kommer att kunna köpa med sig lokala delikatesser i saluhallen och för de morgonpigga finns möjligheten att delta i yoga eller utomhusträning.

Smakfesten äger rum 17-20 juli i samband med Östersjöfestivalen och är en av Sveriges största stadsfestivaler som har lockat besökare i över 50 år.

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.