Sju öl. Alla med samma bas. Här är de sju olika versionerna av Goose Islands Bourbon County Stout.
2010 släpptes ölet Goose Island Bourbon County Stout för första gången och genom åren har ölet blivit ett eftertraktat byte för många. Inte ens det faktum att AB InBev, världens största ölföretag, köpte upp Chicagobryggeriet 2014 har stoppat vanligtvis kritiska ölnördar från att vilja få tag på just de här ölen.
I år handlar det om sju olika varianter som släpps och inte helt oväntat anser bryggmästaren Keith Gabbett att årets öl hör till de bästa som någonsin släppts.
Här är de sju varianterna:
Bourbon County Stout
Årets ”originalversion” är öl som tagits fram med hjälp av öl som legat på Heaven Hill- , Buffalo Trace- och Wild Turkey-fat.
Bourbon County Kentucky Fog Stout
Ett öl som lite överraskande bygger på te. Det är gjort med earl grey-te, svart te och innehåller även sirap med vaniljsmak.
Bourbon County Caramella Ale
Ett wheatwine som smaksatts med bland annat äpple och kanel.
Proprietor´s Bourbon County Stout
Ett öl som ska smaka som den italienska glassefterrätten spumoni. En imperial stout som smaksatts med pistagenötter, kakao, körsbär och vanilj
Bourbon County Special #4 Stout
En oatmeal stout med etiopiskt kaffe och fatlagrad lönnsirap.
Birthday Bourbon County Stout
Första gången för Goose Island att fatlagra på Old Forrester-fat.
Anniversary Bourbon County Stout
Fatlagrad imperial stout som leget på tolvåriga fat från Weller.