”Årets festival är den bästa som vi har gjort”

Först in när GSBF drog igång var det här gänget: Jacob Thörnqvist, Oskar Lindström och Madeleine Olsson, men deras brådska var inte orsakad av nåt hippt bryggeri utan att de vill ha ett bra bord.

I fredags inleddes Great Swedish Beer Festival med första passet och vi var med ett par timmar på den stora festen. 

När dörrarna öppnades till Great Swedish Beer Festival (GSBF) var det tre personer som var ivrigast av alla att komma in. För först var Jacob Thörnqvist, Oskar Lindström och Madeleine Olsson, men det handlade inte om att komma först till något hippt bryggeri.

– Vi vill bara få ett bra bord, berättade de när de väl satt sig, utan öl.

Ölen blev det ändå sen.

Drygt 90 bryggerier var med i år och när de släpptes in vid 14.30 på fredagen verkade de rätt pepp på att får servera öl igen. 17.00 släpptes besökarna in och efter vad som sades var det totalt omkring 1500 personer på fredagspasset.

Festen fortsatte sen på lördagen, då vi tyvärr inte kunde närvara.

När vi frågade festivalgeneralen Erik Frithiof hur det gick efteråt, var han väldigt positiv:

– Vi är grymt nöjda med känslan och stämningen så det känns som att årets festival är den bästa som vi gjort.

20221028-DSC_0443

Bild 7 av 15

Bryggerierna var utspridda i tre olika rum i Slagthuset.