Det skulle har varit amerikaner på plats vid Brewers Associations bås, men så länge Beernews var kvar syntes de inte till. Foto: Peter Lindh
Det skulle har varit amerikaner på plats vid Brewers Associations bås, men så länge Beernews var kvar syntes de inte till.
Beernews fanns på plats Stockholm Beer & Whisky Festival inleddes igår. Eller vi fanns i alla fall på plats när SJ till slut lyckades ta oss till Stockholm.
När vi ett par timmar försenade når mässan hittar vi Marcus Värme i Great Brands monter med en lång rad av öl från hans Nynäshamns Ångbryggeri. När vi frågar honom om dryckesråd så är svaret snabbt:
– Weeping Willows Winter Warmer!
Så vi provar förstås hans nya samarbetsöl, innan vi går vidare till nästa bryggare.
Hos Brygghus 19 handlar det både om öl och sprit. Men det som verkar tagit mest fart är nåt helt annat.
– Vår julmust-hard seltzer har gått som smör i solsken, berättar Jennifer Olsson på Brygghus 19.
I ett annat hörn hittar vi Jan-Erik ”Janko” Svensson, som försöker få folk att förstå storheten i svagdricka.
– Det var mest intresse för det i början, sen avtog det, berättar han.
Nytt för i år är att Falkenbergsbryggeriet Pine Ridge inte bara tagit med sig en monter stor nog att spela bowling i, i år följde även delar av restaurangen med. Men smokern fick stanna hemma trots andra avsikter. Vädret avskräckte.
– Nästa år, säger Fredrik Johansson på Pine Ridge med tillförsikt.
Det var några av de bryggerier vi träffade på Stockholm Beer & Whisky, men det fanns förstås fler. Men de är kvar när ni kommer dit idag.
Och mer skoj hittar du förstås i bildspelet.