Bildspel
Ninni Zarei är restaurangchef på Tullen i Mölndal och hon var tidig med att beställa ölet av Christian Figved.
Segern vid Porter & Stoutträffen gav möjlighet att brygga ölet i större skala. Nu har Stamsjö Brewery dessutom fått vara med om premiären på Ölstugan Tullen.
Det var med en stout smaksatt med hallon som Stamsjö Brewery vann Porter & Stoutträffen i höstas och priset var att få brygga ölet hos AKiA Brygghus i Kungsbacka.
Under veckan var det premiär för ölet och bland annat fanns det på Ölstugan Tullen i Mölndal. Där hade bryggare Hans och Sten-Otto Holmberg tagit med sig vänner för att premiärsmaka.
– Det blev ett väldigt bra öl och det är lagom med hallon, sade Hans Holmberg efter de första klunkarna.
För Christian Figved var det både trevligt och nyttigt att ha hembryggarna i sina lokaler.
– Det är deras recept rakt av och de här killarna kan sin sak. Jag behövde inte göra så mycket, sade Figved.
Trion från Lerum, Kenneth Johansson var utomlands och inte med vid provsmakningen, har bryggt öl sedan 2014, och de har utvecklats en hel del.
– Nu är målet att vinna SM, säger Hans Holmberg.
För Christian Figved ska det bli fler samarbeten med hembryggare under våren, flera personer är tillfrågade om att göra ett samarbete vid bryggeriet i Kungsbacka.