Dags att söka höstens bryggeristipendier

Nu finns möjligheten att söka höstens utbildningsstipendier, för nuvarande anställda inom bryggeribranschen och sådana som vill vidareutbilda sig inom den svenska bryggerinäringen.  

Det är Sveriges Bryggerier, som genom Franz Heiss-stiftelsen, utlyser stipendierna. 

– I takt med att branschen utvecklas är många av våra medlemmar i behov av att investera i utbildning för sig själva eller medarbetare för att kunna utveckla sina verksamheter. Därför är vi väldigt glada att återigen kunna utlysa höstens utbildningsstipendier från Franz Heiss-stiftelsen, säger Anna-Karin Fondberg, vd på Sveriges Bryggerier, i ett pressmeddelande. 

 Stipendierna är uppdelade mellan det stora och det lilla Franz Heiss-stipendiet. Ansökan är öppen mellan den 10 september och den 10 november. Enligt Sveriges Bryggerier är Sveriges, med över 400 aktiva bryggerier, i behov av kompetent personal och innovativ utveckling, något som stipendierna syftar till att främja.

Det stora Franz Heiss-stipendiet, med ett värde av 50 000 kronor, är öppet för anställda hos företag som är medlemmar i Sveriges Bryggerier. Stipendiet syftar till att främja vidareutbildning och kompetensutveckling inom alla dryckeskategorier som öl, cider, läsk, vatten och andra bryggeriprodukter. Utbildningen ska vara kopplad till ett lärosäte eller genomföras i regi av en person med professionell utbildningskompetens. 

Det lilla Franz Heiss-stipendiet, med ett värde av 25 000 kronor, riktar sig till individer som önskar vidareutbilda sig för att arbeta inom den svenska bryggeribranschen. Stipendiet omfattar samma dryckeskategorier som det stora stipendiet och kräver även det att utbildningen är kopplad till ett lärosäte, eller leds av en kvalificerad utbildare. 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.