Hyllie Bryggeri dubblar i sommar sitt taproom i Malmö när de öppnar en ny restaurangdel i samma hus.
Förra året öppnade Stormgatan, Hyllie Bryggeris bryggpub i centrala Malmö. Nu satsar gänget på en popuprestaurang nästan vägg i vägg och dubblar därmed platserna både ute och inne. Det ska vara klart om tre veckor.
– Det kom lite hastigt men fastighetsägaren hade en ledig lokal och frågade om vi ville ta över den i sommar. Sen ska vi utvärdera det i september för att se om vi ska fortsätta, berättar Erik Frithiof på Hyllie.
Bryggpuben och restaurangen ligger inte i direkt anslutning, det är en port emellan, men båda går under namnet Stormgatan. I bryggpuben finns idag tio fasta och fyra portabla kranar, och några av de portabla kommer att flyttas över till restaurangen.
– I och med att det är tillfälligt så satsar vi inte på ett riktigt fatsystem i restaurangen utan kommer att fokusera på burk där.
– Vi kommer att köpa in folköl från våra vänner i branschen och ha ett bra utbud på det med.
I och med att restaurangköket tillkommer så försvinner matvagnen från bryggpuben.
– Vi har tagit in kocken Björn Berg, som har jobbat på många fina restauranger för att hjälpa oss.
– Maten blir lite vad vi känner för. Konceptet är att inte ha något koncept – street food, enkelt, rustikt och vällagat. Det kommer alltid att finnas någon gryta och nån macka.
Att med kort varsel rekrytera personal i en bransch med brist på folk skulle kunna vara tufft, men Erik tror att det ska lösa sig.
– De flesta vill jobba mer, så det blir bara en extra per skift. Sen har vi en kock som hjälper oss med köksgörat, så jag är hyfsat förhoppningsfull.