Svårt med råvaror men inte så mycket konkurrens. Det är förutsättningarna om man gör som Jonathan Gharbi och startar ett bryggeri i Burkina Faso.
Burkina Faso räknas som ett av världens fattigaste länder. Jonathan Garbi har hamnat där efter att hans hustru, som jobbar på UD, har fått ett uppdrag där.
– Då tänkte jag att jag får starta något här. Men det har varit en ganska lång startsträcka, säger han.
Ölintresset tog fart när han bodde i Vietnam 2012-2014. Där skrev han bland annat en bok om vietnamesisk öl och ordnade bryggeriturer.
– Det lade nog grunden för mitt intresse, säger han.
2014 kom han tillbaka till Stockholm men i höstas bar det av till afrikanska Burkina Faso.
Cirka 70 liter öl i veckan blir det så det är inga stora mängder som produceras. Ölen säljs till en restaurang där många utländska medborgare brukar samlas.
– Jag gör det inte för att tjäna pengar utanför att det är kul att folk vill prova.
Ett stort problem är tillgången på råvaror. Burkina Faso ligger heller inte vid kusten så det är höga transportkostnader. En lösning har varit att bekanta som hälsar på har tagit med malt och humle.
En ingrediens som används i öl i Burkina Faso är durra, ett slags gräs. Lokalbefolkningen gör i bland sin öl med en jäst som jäser över en natt och sedan kan det drickas. Gharbi vill inte ha det så.
– Jag tycker att durra ger en lite konstig smak, men jag har blandat i det i malten, säger han.
Brakina är landets enda bryggeri och de levererar öl till många ställen i huvudstaden Ouagadougou där Jonathan Gharbi är bosatt.
Han vill gärna satsa på ett lite större bryggeri på sikt, men det lär inte bli i Burkina Faso. Till sommaren får hustrun nämligen ett nytt uppdrag i Marocko.
– Det kommer att bli ett större bryggeri. Det är visserligen ett musimskt land där det är förbjudet att dricka öl, men det finns många som gör det. Jag hoppas kunna hitta några hembryggare så vi kan samlas i bland, säger han.