Karin Lundh på Rådanäs Bryggeri började sin ölresa med att upptäcka Westmalle Tripel. Det berättar hon i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
Det var en gång när jag var liten, eller mindre, och precis hade börjat dricka öl, som jag då trodde var lika med ljus lager. Jag satt i en bar och valde en flaska som stod längst ner i kylens hörn bara för att flaskan såg lite intressant ut. Flaskan var en Westmalle Tripel, jag tog en klunk och trodde inte mina smaklökar som joddlade “Holy fuck, kan öl smaka såhär?!
(Några dagar senare var vi tillbaka på samma ställe och beställde våra kära trappistöl och försökte även övertyga alla på puben att dricka detsamma haha.)
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
Jag tar med mig Beavertowns Neck Oil och Gamma Ray för dom är mina standardsommarfavoriter och passar utmärkt vid eller på Vättern. Magic Rocks Human Cannonball får följa med som dessert.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
Jag har inte ”hunnit” dricka så mycket nytt svenskt i år än. Jag får lämna w.o. för tillfället på den frågan.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
Fler tap rooms, och gårdsförsäljning blir lagligt! Halleluja!
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
Varför? För att det förmodligen skulle bli en bra fest.