I somras drog puben Fox & Anchor i Karlskrona igång ett eget bryggeri och redan nu är det dags att utöka verksamheten.
Emil Fridström jobbar i köket på Fox & Anchor, men för tre år sedan började han att brygga hemma. Det slutade med ett bryggeri.
– Jag var hos Jessica Heidrich på Hop Notch och praktiserade några månader 2020 och sen när corona släppte kunde vi satsa här, säger Emil.
I somras var allt klart och de första ölen bryggdes. De startade med ett bryggverk på 150 liter och fyra jästankar i samma storlek. Nu är det dags att öka på.
– Vi köper fyra till initialt, men vi har plats för drygt tio totalt.
Hittills har Fox & Anchor bryggt 2000 liter öl.
– Vi brygger allt möjligt, neipa, ipa, bitter, lager …
Att sen sälja ölen är inte så svårt, menar Emil.
– Det går mycket bärs på sommaren när det är turistsäsong och folk vill ha lokal öl.
I samband med uppgraderingen blir det även andra förändringar på puben. Tanken är att skapa ett taproom och fylla på med fler kranar att komplettera de 34 som redan finns i puben.
Till sommmaren är det tänkt att allt ska vara klart, lagom till nästa turistsäsong.