Kenny Nordh är imponerad av både öl och grafisk design från Fermenterarna. Det och mer berättar han om i vår sommartider.
Nordh är en av personerna bakom Ölhallen i flera städer och här är alla hans svar.
1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.
– Fermenterarna. De har bryggt otroligt bra bira, och haft en hög nivå, vunnit årets unga företagare, vågat satsa. Sen har du en fin grafisk profil som jag gillar.
2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?
– Jag tror allt kommer bli som förut. Om det inte blir som förut så är det inte folket själva som väljer det, utan något konstigt politiskt beslut. Jag tror dock att vi kommer vara bättre på att hålla avstånd och inte trängas på samma sätt som tidigare. Bättre hygien också.
3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?
Det bästa är att pandemin går åt rätt håll. Det finns inget som är bättre än det.
4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?
– Eftersom jag bor i Örebro och är bortskämd med färsk öl från Apex så blir det en humlebomb från dem. De klarar jag mig inte utan. Sen kommer det alltid behövas en törstsläckare. Så det får bli en Pilsner från Ayinger. Tredje ölet får bli en riktigt bra lambic!
5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?
– En session-IPA tillsammans med en mexikansk tacos är svårslaget!