Veteöl? Är det nåt för 2022, Petri Karhukorpi på Coppersmith’s tror inte det, men skulle gärna se det. Det också annat kan du läsa om i hans enkätsvar.
Vad var det bästa med 2021 på ditt bryggeri?
– Utan tvekan den möjligheten som jag fick, att ta över all servering på norra Europas största idrottsanläggning, Rocklunda. Vi har sammanlagt drygt tio serveringsenheter på hela området, så bryggeriets produkter får en bra exponering för de cirka 2,2 miljoner besökare Rocklunda har haft årligen före pandemin.
– Vi växer på restaurangmarknaden och det innebär även nya investeringar. Vi kommer byta oneway keg till stålfat under årets sista veckorna. Riktigt bra förbättring, både kvalitetsmässigt och ekonomiskt!
Vad var det sämsta med 2021 på ditt bryggeri?
– Ovissheten om Covid-19 läget. Just nu känns det att vissa länder, som till exempel Norge har fått panik, sådant brukar sprida sig runtomkring.
– Fortsätter restriktionerna ytterligare ett år, blir det inte kul.
Vad skulle ett beslut om gårdsförsäljning betyda för er?
– Förmodligen inte så mycket.
Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2021? Motivera.
– Pite Bryggeri överraskade med Havtornsölet, Stigberget för att de verkar ha en imponerande tillväxt.
– Hyllie för att de syns överallt och Tempel för att Arvid är så okomplicerad och rakryggad person.
Vilken ölstil vill du se mer av från svenska bryggerier under 2022? Motivera.
– Veteöl för att det behövs ingen annan öl. Tyvärr är konsumenten ej redo för svenskt veteöl, men det kanske kommer…