Kultölet från Alien har blivit verklighet

I samband med premiären av filmen “Alien: Romulus” har ett amerikanskt bryggeri gjort verklighet av ett fiktivt öl från den allra första Alien-filmen. 

I den klassiska sci-fi-skräckfilmen Alien från 1979, regisserad av Ridley Scott, finns det många ikoniska ögonblick. Bland annat den berömda “chestburster”-scenen och Sigourney Weavers debut som den stenhårda Ellen Ripley. Men för riktiga superfans finns det också en mindre känd detalj som nu fått nytt liv: Aspen Beer.

Aspen Beer dracks av besättningen på rymdskeppet Nostromo och har sedan dess blivit något av en kultfavorit. Mest känd är den från scenen där kapten Dallas tar en klunk av ölet precis innan en aggressiv liten varelse bryter sig igenom hans kollegas bröstkorg och snabbt försvinner bort i rymdskeppets mörka vrår. 

Angel City Brewing i Los Angeles har försökt återskapa både utseendet och smaken på ölet. De har bland annat fått tillgång till högupplösta bilder från originalfilmen för att ta fram den ikoniska burken, komplett med Weyland-Yutanis logotyp och det bevingade emblemet.

– Vi ville vara så trogna originalet som möjligt, säger Kelsey Damassa, marknadschef på Angel City Brewing. Vi tittade noga på hur ölen presenterades i filmen och funderade på vad besättningen på ett rymdskepp skulle vilja dricka regelbundet. Resultatet blev en öl som kan avnjutas av nästan alla.

Resultatet är, enligt bryggeriet, en lättdrucken amerikansk blonde ale. Aspen Beer lär dock bli svår att få tag på i Sverige. Endast en mycket begränsad upplaga släpptes när filmen hade premiär i USA den 13 augusti. Utöver det serveras Aspen Beer på fat hos Angel City Brewery i Los Angeles Arts District och på utvalda biografer i södra Kalifornien.

Nya “Alien: Romulus” är regisserad av Fede Álvarez och utspelar sig mellan händelserna i Alien och uppföljaren Aliens. Den följer en grupp unga plundrare som snubblar över mer än de väntat sig på en övergiven Weyland-Yutani-forskningsstation. Filmen hade Sverigepremiär 14 augusti.

Dallas (Tom Skerritt) dricker en burk Aspen Beer i filmen Alien från 1979.

 

Ps. Beernews är beroende av starka supporters. För 35 kronor i månaden kan du bli Beernews Patron – då får du exklusiv tillgång till podden Beernews Deluxe plus tävlingar och annat kul. Gå med HÄR.