“Livfullt, dynamiskt och stans bästa öl” 

I en mysig källarlokal i centrala Växjö hittar den som vet 16 ölkranar, ytterligare 150 öl på burk och flaska och så på det, en ambitiös och varierad meny. Veckans ölställe är Chapter House i Växjö. 

Låt oss gå rakt på sak – Chapter House bjuder Växjöborna på stans största och mest varierade ölutbud. Beläget i en mysig källarlokal på Klostergatan, alldeles intill Storgatan, infinner sig ett lugn. Stämningen känns både intim och avslappnad, det är så där mörkt och murrigt källarcharmigt som man kan tänka sig. Ljusare och något livligare är det på den generösa uteserveringen som håller öppet årets varma månader.

Här väljer du små glas om du vill prova många öl eller ett stort glas om du bara vill sitta och mysa med ditt favoritöl. Fatölssortimentet domineras av moderna öltyper som IPA och suröl och ungefär hälften av utbudet kommer från svenska bryggerier. 

Men hit går du inte bara för ölen, utan också för den goda maten. Köket är mer ambitiöst än vad gemene pubkök brukar vara. Menyn innehåller de förväntade pubklassikerna, men utbudet varierar och kan också inkludera rätter som oxkind eller rökt tupp. Dessutom kan du få en stor del av menyn i vegetarisk eller vegansk tappning.

Chapter House är en perfekt plats för ölentusiaster – oavsett om du är ute efter att prova nya ölsorter eller bara vill koppla av med vänner i en mysig miljö. Hit hittar en varierad publik, men det är tydligt att Chapter House lyckats med bedriften att attrahera de unga vuxna. Några skulle nog kunna kalla många av gästerna för hipsters, men publiken är allt som oftast brokig. Och det är just den blandade skaran av gäster som skapar den livfulla och dynamiska atmosfären.

Förra veckans ölställe: 
• ”En hypnotisk ölupplevelse” – Ivans Pilsnerbar i Göteborg