Lorenzo Delia heter Beersmiths nya bryggare. Han har precis anlänt från Milano och till den svenska hösten för att brygga öl med Dave Barratt.
Hans roll på Beersmiths blir att ansvara för alla bitar på bryggeriet.
– Jag tar med mig min erfarenhet och kommer att göra allting, brygga, jäsningskontroll, flaskning – alla steg, det är ett utmanande jobb.
Lorenzo hittade jobbet via Linkedin och har jobbat som bryggare tidigare i Italien på Birrificio Hibu, som är lite större än Beersmiths.
– Det blir lite skillnad. Hibu var större och det var fler som jobbade där. Här blir det mest bara Dave och jag. Sen skiljer det sig en del i bryggstegen, men ett bryggeri är alltid ett bryggeri …
I jämförelsen mellan Sverige och Italien, säger han att Italien ligger efter lite när det gäller hantverksbryggerier.
– I Sverige finns det så många hantverksbryggerier och det har slagit igenom i kulturen på ett annat sätt än i Italien. Sen började det senare, men det går väldigt snabbt där nu Italien nu och det blir mer och mer konkurrens för varje år.
Trots vädret verkar Lorenzo inte avskräckt av den svenska kölden och vätan, tre veckor efter att han anlände till Göteborg saknar han inte Italien.
– Göteborg är en trevlig stad och vädret är inte så farligt än, så jag klagar inte, säger han.