Malmö Brewing är redo för nästa steg i utvecklingen. Under nästa år ska det börja produceras suröl och öl med brett.
Satsningen ska ske i avskilda lokaler men i samma hus som i dag.
– Vi inspireras av bryggerier som Crooked Stave, Rare Barrel och Sante Adairius. Men har fokus på att vi först och främst väljer att gå vår egen väg. Alla dessa amerikanska bryggerier har gett mig inspiration och uppslag för hur suröl kan göras annorlunda, säger huvudbryggaren Thomas Fransson.
– Vi har haft tankar för detta i källaren ganska länge. Vi kommer att få prova oss fram, säger han.
Tre stycken 2000-liters ståltankar finns i huset, så det går att få i gång en ganska bra produktion av brett-öl.
– Öl från våra ståltankar kommer primärt att vara så kallad mixed fermentation. Ungefär som Orval. Några kommer att primärjäsas med en så kallad mixed culture. Andra bara efterjäsas med en eller flera brettsträngar.
Fransson tänker sig att de första ölen kan bli saisons eller andra intressanta basöl där brett kan lägga till en komplexitet. Sedan kan det konceptet utvecklas om resultatet blir bra.
– Det känns viktigt att det blir bra, det finns så mycket god sådan här öl på marknaden i dag. Vi vill därför hitta vår process och känna att vi tillför något värt att tillföra. Att släppa medioker brett-öl finns inte på radarn. Får vildöl ett dåligt rykte på grund av sviktande kvalitet kommer det drabba alla producenter, säger Fransson.