Sälja sexpack till gäster och brygga öl i Tyskland. Det är två av svaren som Marcus Wärme ger i var enkätserie.
Wärme jobbar på Nynäshamns Ångbryggeri och här är alla hans svar.
1. Vad har varit de största förändringarna i er verksamhet under 2020 som kan relateras till corona?
– Permitteringar, helt klart. Dock inte långvariga. Vi permitterade alla under sex veckor i våras men efter det har vi alla jobbat 100%.
2. Vad blir det bästa för ert företag under 2021?
– Vi har nog blivit ännu tightare som grupp av det här. Vi har flyttat runt lite i produktionen och alla har hjälpt till där det har behövts. Några saker som normalt kräver ett driftstopp har kunnat göras utan tidspress och vi har hunnit ta ett samlat grepp runt sådant som annars lätt skjuts upp.
3. Vilket svenskt bryggeri har varit bäst under 2020? Motivera gärna.
– Svårt. Bäst är alltid relativt. Men…Poppels imponerar med en fin tillväxt under de senaste åren, inte enkelt att växa fort men de klarar det fint. Sedan tycker jag Ocean och Närke fortsätter hålla en hög nivå.
4. Nämn 1-3 svenska öl som imponerat på dig under 2020.
– Helsinge Pils från Helsinge Ångbryggeri, Stormaktsporter från Närke, Ankarudden Aussie Pale Ale från Nynäshamns Ångbryggeri.
5. En utredning om gårdsförsäljning har påbörjats. Vad är den bästa lösningen för er när det gäller gårdsförsäljning?
– Om det skulle bli en realitet skulle vi bli glada över att få erbjuda ett sex-pack öl till våra gäster som är här och lär sig om oss och hur vi brygger vår öl.
6. Vilket bryggeri i världen skulle du helst vilja brygga ett öl tillsammans med?
– Finns så många som av olika anledningar man skulle vilja brygga med men låt oss säga Schlenkerla i Bamberg, dels är det ett fantastiskt bryggeri med så mycket historia och de ligger i en underbar stad som har många fina bryggerier.