Pubkedjan Marstons slutar att sälja casköl på sina pubar i Skottland. Anledningen är att de ölen säljer för dåligt.
Casköl och britter har ett speciellt förhållande. Den varianten av öl har ett starkt värde traditionellt sett, men samtidigt sjunker försäljningen av casköl på pubarna.
Nu tar Marston konsekvenserna av det och slutar med att erbjuda casköl på 21 av sina 22 pubar i Skottland. Anledningen är den dåliga försäljningen och att ölen hinner bli dålig innan den tar slut.
– Vi har samma policy för cask i England och Skottland. Vi kommer att fortsätta att sälja ölen där det finns en efterfrågan, säger Andrew Carlill på Marsonts till sajten Morning Advertiser.
Marstons brygger även öl och man kommer att fortsätta att sälja sin casköl till de övriga pubar i Skottland som vill ha ölen.
I fjol sjönk försäljningen av casköl med 6,8 procent på de brittiska öarna. Beslutet från Marstons krititseras av organisationen CAMRA, som jobbar just för att lyfta fram den typen av öl.