Han lämnade Norge och flyttade till Norway. Nu hoppas Charles Magne Melhus att hans bryggeri ska utvecklas och kunna växa sig stort.
Ja, det är lite komplicerat det där med Norge och Norway. Norway är alltså en ort i Maine, USA, och det är där som Melhus startat sitt bryggeri tillsammans med sina föräldrar samt flickvännen Erika.
– Jag föddes i Tromsö, men mina föräldrar flyttade tidigt till USA. När jag var tolv år flyttade vi till Norway i Maine när min pappa fick ett jobb på sjukhuset där, berättar han.
Sedan har det varit några turer fram och tillbaka mellan Norge och USA. 2008 flyttade han till Stavanger, köpte hus, blev pappa och jobbade som kock. I det läget var han hembryggare, men ölbryggningen skulle bli mer än så.
2012 fick han chansen att börja jobba på Lervig tillsammans med Mike Murphy.
– Jag började med att göra lite olika saker men efter fyra månader började jag att brygga öl. Mike gav mig verkligen chansen och jag lärde mig en massa där, säger Melhus.
Men 2015 gick flyttlasset åter över Atlanten och han började att skriva på en affärsplan för en bryggeripub. Under våren 2016 blev den verklighet när Norway Brewing startade.
– Vi öppnade i april och det var en härlig känsla.
Bryggverket är på cirka 800 liter och bryggeriet har snabbt blivit populärt bland de cirka 5000 personer som bor i Norway.
– Vi säljer mellan 80 och 90 procent av ölen direkt från vårt ställe och det är förstås jättebra för oss. Det är det mest effektiva sättet att sälja öl.
Det lokala har stort fokus för bryggeriet. Frukt och kryddor som används i ölen är odlat i närheten av bryggeriet och när man använder kaffe i sina öl är det rostat hos en lokala företagare.
– Det har varit uppskattat. Det tar tid att utvecklas när man satsar på ett farmhousebryggeri som vi gör. Vi är nöjda med hur det fungerar i dag men vill samtidigt expandera. Vi har det ganska trångt där vi är nu, men kanske kan vi satsa på ett produktionsbryggeri i framtiden.
Efterfrågan har växt snabbt och för Melhus finns det förhoppningar att nå längre bort än den lokala marknaden.
– Jag har bra kontakter i Sverige och Norge, jag vill väldigt gärna att mina öl ska säljas där en dag, säger han.