Hasse Fasan har varit ett av de bryggerier som hållit till i källaren hos Bishops Arms Gustav Adolfs Torg i Malmö. Men nu satsar Patrik Norrlöf på eget bryggeri.
Det är en rejäl satsning som sker i utkanten av Malmö. Tillsammans med ett nytt ännu inte namngivet bryggeri byggs det för fullt. 500 liter per bryggning och en årskapacitet på cirka 100 000 liter ska det bli.
– Det blir en stor skillnad och nu kan vi förhoppningsvis nå långt utanför Malmö, säger Patrik Norrlöf.
Han har fram till nu jobbat som biologi- och kemilärare, och därifrån är steget till ett ölintresse kanske inte så långt.
– Jag har lätt för att nörda ner mig i ph-värden och annat. Samtidigt krävs det att man är noggrann om ölen ska bli riktigt bra.
Patrik Norrlöf driver bryggeriet på egen hand. Eller typ på egen hand.
– Jag har ju hjälp av min fasan, som heter Hasse. Han finns med hela tiden och han är stelopererad, berättar han.
Sedan kryper det fram att stelopererad egentligen innebär uppstoppad, ”men det får man inte säga så han hör.”
Oavsett hur mycket hjälp han han får, så är det en stor utmaning som väntar. Det mesta av arbetet görs av Patrik och förhoppningen är att vara i gång med det nya bryggeriet i slutet av året.
Tiden i källaren på Bishops Arms har varit givande. Förutom Hasse Fasan har bryggerier som Brewbros Malmö, Lazy Kitty, Ölofsson och Kapusta turats om att använda bryggverket på 50 liter.
Och helt kommer Norrlöf inte att överge sina bryggkamrater.
– Jag kommer nog brygga där i bland, jag måste ju ha en hobby också.