Nu är det äntligen snart dags för Bryggverket att få servera öl på hemmaplan. I januari är det premiär för en provsmakningsbar på bryggeriet.
Redan för ett år sen aviserade Patrik Hellström på Bryggverket att satsningen var på gång och nu börjar saker och ting komma på plats.
– Vi har tagit över kontorslokaler i anslutning till bryggeriet och slagit ut väggarna, så nu har vi 40-50 kvadratmeter till, säger han.
Den nya lokalen har fräschats upp, inretts och gjorts i ordning och nu är det inte mycket som saknas inför premiären.
– Det känns jättekul, jag hoppas och tror att det ska bli jättebra.
– Det ska heta Hemma hos Bryggeriet och känns som om man kliver in i en supermysig lounge.
Det som saknas nu är besked om hur många de får släppa in i lokalen. Serveringstillståndet finns redan och även om det inte gäller för stadigvarande öppethållande räknar Patrik med att hålla öppet två till sex gånger i månaden för allmänheten och sen företagsvent utöver det.
– Vi vet inte riktigt än, men efterfrågan verkar ganska hög. Vi har fått sjukt många förfrågningar och pepprop.
– Blir det för mycket får vi söka ett permanent serveringstillstånd, men vi känner att vi måste doppa tårna lite först.
Premiären blir första eller andra veckan i januari.
– Vi siktar på det. Men allt måste klaffa med restriktioner och hantverkare som ska dubbelkolla det sista, vi går ut på våra sociala medier när det är dags.
Lokalen borde rymma 30-35 personer utan restriktioner, men Patrik berättar att de kan öppna upp mot bryggeriet och på det viset fördubbla antalet gäster. Ingen egen mat kommer att serveras men däremot ska det finnas chark och snacks. De kommer kunna erbjuda mat när det behövs och efterfrågas, men då i samarbete med andra restauranger som kör catering.
I samband med premiären för provsmakningsbaren blir det premiär för en annan satsning.
– Vi har gjort en gårdsbutik, så där kommer vi att sälja folköl, läsk och en massa merch. Det blir jäkligt roligt.